Orsak till förorening av kromvatten

17/05/2016 16:48

Bland outtömliga olika slags vattenföroreningar är krom en av de mindre hotfulla. Det främsta hälsotillståndet i samband med exponering för krom är allergisk dermatit. Detta är en hudåkomma orsakad av allergisk reaktion som innebär utslag och skador som kan leda till skorpbildning och förtjockning av huden i de drabbade områdena.

 

Kromförorening är svår att upptäcka utan vattenanalys på grund av frånvaron av förändring i lukt och färg i det förorenade vattnet. Människor som utsätts för osäkra nivåer av krom visar ofta tecken på hudproblem innan föroreningensproblemet har identifierats.

 

Att förhindra kromförorening är mycket utmanande på grund av förekomsten av det metalliska grundämnet i miljön. Det finns många sätt som krom kan komma in vattentäkter på. Krom förekommer naturligt i miljön via naturliga vattenavlagringar. Erosionen av dessa avlagringar kan leda till att krom bärs till vattentäkter som sjöar, floder och andra källor.

 

Krom kan också komma från industri- och tillverkningspraxis. Utsläpp från stål- och massafabriker kan innehålla krom. Felaktig avfallshantering eller lagring av dessa utsläpp kan leda till att krom läcker ut och in i miljön.

 

Lyckligtvis kan krom avlägsnas från föroreningen med hjälp av av en jonbytsvattenrenare. Denna vattenrenare använder hartser med väldigt aktiva ytor som lockar till sig kromjonerna i vattnet.